Idézet

"Hiszem, hogy az embernek mindennap

lehetősége nyílik rá,

hogy az élet minden területén eldönthesse,

melyik a legjobb lépés.”


Idézet Paulo Coelho Élet című művéből.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Van-e kockázata a hosszú távú befektetéseknek, elveszíthetem-e a pénzem?

A vegyes biztosítások esetében tulajdonképpen nincs, hiszen a futamidő végén a kifizetés garantált, míg a unit linked biztosítások esetében a futamidő végén felvehető összeg pontosan nem határozható meg, ugyanis az az elért árfolyamnyereség függvénye.  Habár az utóbbi esetében léteznek tőkegarantált portfóliók is, aki kockázatkerülőbb típus az választhat ilyen lehetőséget is, de ennek ára van: kisebb nyereség érhető el adott idő alatt, mint kockázattal. Összességében véleményem szerint érdemes a hosszú távú befektetéseknél vállalni a kockázatot. Így ki lehet használni a tőzsdén tapasztalható hosszú távú  "törvényszerűségeket". Itt idézném André Kostolany a híres magyar származású tőzsdeguru két híres mondását:  Az egyik: „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.”  És a másik: „Az egyik ember kockáztat, a másik nem. Az első nyerni is veszíteni is fog, de a lényeg, hogy hosszú távon pozitív a szaldó, míg a másik nem mer kockáztatni így ő csak veszít” Ergo aki nem vállalja a kockázatot, azt biztosan legyőzi az infláció…

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Ügyfelek véleményei