Idézet

"Hiszem, hogy az embernek mindennap

lehetősége nyílik rá,

hogy az élet minden területén eldönthesse,

melyik a legjobb lépés.”


Idézet Paulo Coelho Élet című művéből.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Utas- baleset- és betegbiztosítás

UTASBIZTOSÍTÁS:

Egy külföldi utazás élményét, örömét jelentősen beárnyékolhatja, ha nem  gondoskodunk az utazás alatt bekövetkezendő nemkívánatos események által   jelentkező többletköltség áthárításáról, legyen az akár sűrgősségi orvosi ellátás, poggyász elvesztése, kórházi vagy jogi költségek, járat késése stb. Egy ilyen tipusú biztosítás az utazás összköltségének elhanyagolható része csupán, de jelentős mértékben meg tudja védeni pénztárcánk egy külföldi út alkalmával jelentkező baleset vagy betegség kapcsán felmerülő kiadásoktól.

Az hogy ezt mennyire komolyan kell venni, annak az ügyfelemnek a példája bizonyítja, akit hiába próbáltam meggyőzni ennek fontosságáról - nem élt vele. Egy USA-ban bekövetkezett  perforált vakbélgyulladás és annak kezelése 30 milliós számlával járt. Itthon a családi háza bánta...

Ügyfeleimtől halllom ezt is: "Köszönöm, de nekem már rendelkezésre áll a bankkártyám mellett ilyen szolgáltatás". Ez igazán remek, de nem mindegy mi tartozik bele a biztosítási védelembe és az sem mindegy kire vonatkozik ez a szerződés (logikusan a bakkártya tulajdonosára, de ugye egy családi nyaralás esetén ettől a család többi tagja még nem lesz biztosítva). A bankkártyával kombinált utasbiztosítás szolgáltatási köre az adott bank elképzelése szerint került kialakításra nem pedig az adott ügyfél elképzelései szerint. Így többek között nem mindegy annak területi  vagy időbeli hatálya továbbá a választott szolgáltatások köre és nagyságrendje sem. Ezért érdemes számba venni ezeket a paramétereket is döntésünk meghozatala előtt, attól függően, hogy utunkat a világnak mely pontjára tervezzük.

Az alábbi linken Ön nem csak tájékozódhat a biztosítási szolgáltatások felől, hanem kiszámíthatja és kényelmesen, gyorsan meg is vásárolhatja utasbiztosítását bankkártyájával:
Colonnade Utasbiztosítás

BALESET-, KÓRHÁZI - és BETEGBIZTOSÍTÁS

  •         BALESETBIZTOSÍTÁS

Mielőtt arra gondolna, hogy baleset csak "mással" történhet (persze az nézőpont kérdése kinek a szempontjából ki a "másik"), kérem vessen néhány pillantást az alábbiakra:
Országunkban évente több, mint 19 ezer közúti, 2 ezer halálos kimenetelű otthoni (!) és 22 ezer munkahelyi baleset történik.
Továbbá 26 ezret meghaladó új rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj kerül megállapításra.

Fentiek tükrében talán érdemes végigondolni milyen szerepet tölthet be egy család vagy cég életében egy ésszerűen felépített balesetbiztosítás.
A balesetbiztosítás kifejezetten védelmet nyújtó ún. tiszta kockázati termék (nem tévesztendő össze az utasbiztosítással, mely termékcsoport csak külföldi utazásra érvényes,  tehát belföldön nem jelent védelmet):
Egy súlyosabb baleset esetén a balesetbiztosítás alkalmas lehet megfelelő pénzügyi védelmet biztosítani, valamint képes a káreseménnyel kapcsolatosan felmerülő megnövekedett költségeket (orvosi és rehabilitációs), valamint a kiesett jövedelemet ellensúlyozni.
A balesetbiztosítás kíváló ár-érték arányú biztosítási szolgáltatásokat tud nyújtani  legyen  szó akár  közelekedésről, munkavégzésről vagy szabadidős tevékenységről. Nemcsak magánszemélyek számára, de vállalkozások esetében is ideális megoldást jelent a kockázat áthárítására. Ugyanis vállalati szinten kitünően alkalmazható a munkahelyi balesetekkel kapcsolatos kockázatok mérséklésére, a tulajdonosi kör védelmének kialakítására, az alkalmazottak alapvető biztosítási védelmének, mint „juttatásnak” a megvalósítására vagy akár a cafetéria rendszerbe való beillesztésére. 
Többen gondolják úgy, hogy példának okáért bankkártyák mellé (vagy újság előfizetés, eseleg lakásbiztosítás vagy casco biztosítás mellé) társított balesetbiztosítás számukra elegendő védelmet nyújt és ezért nem is kívánnak folglalkozni a továbbiakban a balesetbiztosítás gondolatával. Pedig balesetbiztosítás és balesetbiztosítás között igen jelentős különbség lehet.
Mint minden biztosítási termék esetében, itt is először érdemes  tisztázni, hogy milyen káreseményekre adjon szolgáltatást az általunk alkalmazni kívánt balesetbiztosítás. Két kiemelten fontos védelemi igény a baleseti halál esetére és a baleseti rokkantságra szóló biztosítás.
Ez utóbbi kialakításánál érdemes egy kicsit elidőznünk, ugyanis pénzügyi szempontból ennek esetleges bekövetkezése az egyik legnagyobb kockázat. Így nem mindegy, hogy a már meglévö (pld.: a bankkártyához tartozó) balesetbiztosításunk tartalmazza-e ezt a szolgáltatást és ha igen milyen mértékben (mekkora a biztosítási összeg).
Ugyanis a különböző biztosítótársaságok ugyan hasonló elnevezéssel illetik (baleseti rokkantság) a balesetibiztosítási termékeikben ezt a szolgáltatást, de annak tartalma, szolgáltatási köre és így díja is merőben eltérhet egymástól. Persze aki balesetbiztosítási díjat szeretne vásárolni és nem BALESETBIZTOSÍTÁS-t az könnyen "az olcsó húsnak híg a leve" szituáció csapdájába eshet.
A nem elég körültekintő (ha csak az a fontos, hogy minél olcsóbb legyen a bslesetbiztosításunk) vásárlás során egy sajnálatosan bekövetkező káresemény kapcsán adott esetben nem fog szolgáltatni biztosítónk. Ilyenkor persze az érintett úgy érzi rútul becsapták, pedig nem. Hiszen baleseti rokkantságra lehet a védelmünk teljes körű (az összes egyészségkárosodási szituációt tartalmazza a balesetbiztosítás) egy adott szituációkra szóló (ez persze jóval olcsóbb is mint az előző esetben), vagy és csak és kizárólag egy bizonyos egészségkárosodási érték felett arányosan  és, vagy sávosan fizető (ez utóbbi balesetbiztosítás az előbbinél ugyan többre míg a teljes körűnél kevesebbre tud szolgáltatni).
Azt érdemes tehát fontólóra vennünk, hogy érdemes-e néhány ezer forint évenkénti megtakarításával kockáztatnunk azt, hogy adott helyzetben nem fog szolgáltatni biztosítónk, hozzáteszem, teljesen jogosan.
Itt kívánnék emlékeztetni arra, hogy a biztosítás egzakt tudomány. A balesetbiztosítások esetében csakúgy, mint bármelyik másik biztosítási forma esetében  tapasztalati értékek (statisztikák) határozzák meg az adott káresemény egységnyi populációra vetitett bekövetkezési kockázatát. Ez pedig a fizetendő biztosítási díjat. Így ha két azanoos elnevezésű balesetbiztosítási - vagy bármely egyéb biztosítási - szolgáltatás között nagyságrendnyi eltérésű díjat látunk, akkor érdemes a fentieket is számításba venni.

  • KÓRHÁZI BIZTOSÍTÁS

A balesetbiztosítás kiegészítő biztosításaként vagy önálló biztosítás formájában is képes funkcionálni. A kórházi biztosítás a kórházban töltött napokra napi térítést és az ott elvégzett műtétekre (az ambulánsra és a "bennfekvősre" egyaránt) nyújt kártérítést. A kórházi biztosítás szolgáltatásai vonatkozhatnak csak balesetre vagy együttesen baleset és betegség esetére is.
A kórházi biztosítás létjogosultságát újfent lehangolóan rossz statisztikánk támasztja alá:
Magyarországon minden negyedik (!) ember kórházi ellátásra szorult (2,5 millió).
Kórházban személyenként átlagosan 8 ápolási napot töltöttek. 

  • KRITIKUS BETEGSÉGEKRE SZÓLÓ BIZTOSÍTÁS

A  betegbiztosítás egyik legelterjedtebb formája a kritikus betegségekre szóló biztosítás. Létezik önálló és életbiztosítás kiegészítő biztosításaként működő formája is. A "kritikus betegségek" konkrét betegségek bekövetkezése esetén nyújt kártérítést az ügyfél számára.
Az, hogy miért érdemes foglalkozni ezzel a védelmi formával, hűen tükrözi az alábbi adatsor:
Magyarországon évente 32 ezer ember veszíti életét rosszindulatú rákbetegség következtében, ezzel a daganatok miatti halálozásban Magyarország a fejlett ipari államokat tömörítő OECD tagországok közül a legrosszabb paraméterekkel rendelkezik.
Országunkban naponta 127 új rákbeteget regisztrálnak!
Az erősebb nem képviselőit fiatalabb korban sokkal nagyobb mértékben érintik a szív- és keringési betegségek, mint a nőket.

Nyílván a különböző balesetbiztosítási vagy betegbiztosítási módozatok egyetemben a kórházi biztosítással nem előzik meg a fentiekben taglalt káreseményeket, de alkalmasak annak pénzügyi kockázatát jelentős mértékben ellensúlyozni.

Kérjen tájékoztatást a baleset- és betegbiztosítási lehetőségekről!

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Ügyfelek véleményei