Idézet

"Hiszem, hogy az embernek mindennap

lehetősége nyílik rá,

hogy az élet minden területén eldönthesse,

melyik a legjobb lépés.”


Idézet Paulo Coelho Élet című művéből.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Mi a különbség a hitelfedezeti és tőkefedezeti biztosítás között?

A hitelfedezeti biztosítás a hitelfelvevő életére szól, annak esetleges elvesztése esetén a hitelező (bank) megkapja a fennálló hiteltartozást. A tőkefedezeti, amellett, hogy hitelfedezet is nyújthat a felvett hitel tőketartozását hívatott fedezni. Ezeknél a konstrukcióknál az ügyfél egy biztosításban gyűjti össze a tőketartozásának az ellenértékét, melyet a biztosítás lejáratakor a hitelező (bank) kap meg. Ilyenkor a hitelfelvevő a biztosítás folyamatos fizetése mellett csak kamatokat fizet a hitelező bank felé. Hátránya, hogyha a biztosítás csak a futamidő végén ad kifizetést, akkor a hitel felvevője a teljes futamidő alatt a teljes tőketartozás után fizeti meg a kamatokat (ezért menetközben érdemes az összegyűjtött tőkéből előtörlesztést akár többször is végrehajtani). Előnye, hogy okos „befektetési politikával”akár magasabb összeg is keletkezhet a futamidő végére, mint az aktuális hiteltartozás, így a felvett hitel visszafizetése után még jelentős pénzünk is maradhat.
Ha a hitel visszafizetésére ilyen módszert választunk, érdemes tanácsadó segítségét igénybe venni a hitel tőketartozásának visszafizetésére alkalmazott unit linked biztosítás költségstruktúráját megvizsgálandó. Azon ugyanis a végeredményt illetően hihetetlenül sok múlik.

Ne hagyatkozzunk pusztán csak a bank által preferált lehetőségekre. Ez minden esetben a bank szája íze szerint kerül kialakításra, míg a hitelfelvevőnek érdemes sok más (saját) szempontot is figyelembe vennie.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Ügyfelek véleményei