Idézet

"Hiszem, hogy az embernek mindennap

lehetősége nyílik rá,

hogy az élet minden területén eldönthesse,

melyik a legjobb lépés.”


Idézet Paulo Coelho Élet című művéből.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Kiben bízhatok meg leginkább? Ki nyújthat nekem jobb szolgáltatást bróker, alkusz, függő vagy független ügynök, esetleg egy szaktanácsadó?

Nos, úgy vélem bármelyik lehet jó és rossz megoldás is. Egy „független” biztosítási szakember (bróker, alkusz, független ügynök) is elviheti az embert az "erdőbe" és a "függő” üzletkötő is. És ez igaz fordítva is.
Személyes véleményem szerint a "független" is valamilyen szinten "függő”. Hiszen minden komoly biztosítási brókercég rendelkezik stratégiai partnerekkel, amelyek az átlagos piaci jutaléknál jóval (nem ritka, hogy akár 100%-kal) magasabb jutalékot fizetnek. Vajon mennyire független a „független” ilyen helyzetben? Ennek eldöntését Önre bízom kedves Olvasó.
Mindenkinek magának kell eldöntenie: keres-e egy olyan magas szakmai tudással rendelkező szakembert, akinek van „múltja”, kellő tapasztalata, ügyfélközpontú, akire hosszú távon lehet számítani és rendelkezik megfelelő referenciákkal vagy egy néhány hónapos múlttal rendelkező „jó ismerőst” részesít előnyben, aki lehet, hogy néhány év (esetleg néhány hónap) múlva már mással foglalkozik?
Úgy gondolom egy biztosítási szerződés megkötése csak az út eleje, az igazán fontos ennek a szerződésnek a karbantartása, az ügyfél informálása az esetleges változásokról, segítségnyújtás a nemkívánatos, de ettől még előforduló káresemények bekövetkezésekor stb.
Talán nem hasztalan ilyen szempontokat is figyelembe venni mielőtt döntésre szánjuk el magunkat.

Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai ismerősei számára is hasznos információkat tartalmaznak a fentiek kérem ide kattintva küldje el ezen oldal linkjét számukra.

Ügyfelek véleményei